HABERLER
Akkuyu Nükleer

Her biri 1200 MW kapasiteli 4 reaktörden oluşacak Akkuyu Nükleer Santrali, 4800 MW kapasiteye ulaştığında yıllık ortalama 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek. Türkiye'de 2016 yılında 275 milyar kilovatsaat elektrik tüketimi gerçekleşmiştir. Son yıllarda elektrik tüketimindeki artış dikkate alındığında da elektrik tüketimimizin her yıl ortalama %5,1 arttığı görülmektedir. Mevcut tüketim miktarımız ve talep artışımız dikkate alındığında santralin tam kapasite üretime başlayacağı 2026 yılında Türkiye'de yıllık 452 milyar kilovatsaat elektrik tüketimi olacağı görülmektedir. 2026 yılında enerji ihtiyacımızın %7,7'sini karşılayacak Akkuyu Nükleer Santrali, tüketim talebinin aynı şekilde artacağı düşünüldüğünde 2030 yılında ihtiyacın %6,3'ünü, 2040 yılında %3,9'unu karşılayacağı görülmektedir.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat aşamasında 886 ile 9620 kişinin, işletme aşamasında ise 3360 kişinin çalışması planlanmaktadır. Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulum maliyetinin 20 milyar dolar olacağı açıklanmıştır. Akkuyu Nükleer Santrali'nin çoğunluk hissesi olan %51'i her zaman Rusya Federasyonu'na ait olacaktır. Federasyon, diğer %49 hisseyi dilerse Türkiye'deki yatırımcılara satabilecektir. Santralin 60 yıl işletilmesi planlanmaktadır.

Akkuyu Nükleer Santrali, Akdeniz'e de kıyısı olan Türkiye'nin güney şehirlerinden Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi, Akkuyu Mevkii'nde yer almaktadır. 

Projenin ilk işletme ve liman tesislerinin inşaat çalışmaları başlamış olup, bu kapsamda 

Akare olarak projede aşağıdaki sistemler için malzeme temini ve devreye alma çalışmaları yapmaktayız;

• IP Kapalı Devre Kamera (CCTV) sistemleri

• Interaktif Yangın Algılama Sistemleri

• Aktif Network ve Data Sistemleri Ekipmanları

• IP Telefon Santrali ve Sistemleri

• Kartlı  Geçiş Sistemleri 

• Fiberoptik Altyapı Sistem ve Sonlandırmaları

©2018 - AKARE ELEKTRONİK SAN.TİC. Tüm Hakları Saklıdır. TTKobi Hazır Web Sitesi